top of page
Een dier 
oordeelt niet en dat maakt het voor kinderen makkelijker om te ontspannen.

Begeleiding met dieren 

Kinderen die moeite hebben met omgangsvormen en het aanbrengen van structuur in de dagelijkse gang van zaken, kunnen op tal van manieren worden geholpen. Dit wordt vaak door een hulpverlener gedaan. Zo’n nauwe omgang met mensen kan erg confronterend zijn voor een kind. Een kind kan zich afsluiten en is daardoor niet in staat verder te leren. Een dier kan hier verandering in brengen. Een hond of paard oordeelt niet en dat maakt het voor veel kinderen makkelijker om te ontspannen. Uit onderzoek is gebleken dat contact met een hond of paard een positief effect heeft op het gebied van lichaamstaal, samenwerking, empathie, sociale vaardigheden, (non-verbale) communicatie en op het zelfvertrouwen. Kinderen uiten sneller en eenvoudiger hun gedachten en gevoelens wanneer er een dier bij is. Dit maakt het een mooie manier om met kinderen doelgericht te werken.  

IMG_20200206_134445_edited.jpg
Shiro
Therapie en speelhond

Hoi ik ben Shiro maar ze noemen me ook wel Piet. Ik werk al vanaf het begin bij Zizo, ik kan heel goed luisteren en hele vette trucjes. Maar het liefste ren ik de hele dag achter ballen aan!

IMG_20200206_134242.jpg
Pelle
Gekke bekken kampioen en paard in opleiding

Yo! Ik ben Pelle en ik hou van lekker gek doen maar vooral van krabbels aan mn nek of hoofd.  Mijn vader komt uit Friesland en mijn moeder uit Spanje. Iemand op mn rug tillen kan ik nog niet, maar later wordt ik net zo groot en sterk als Indie!

IMG_20190605_164100989_HDR.jpg
Indie
Rijpaard

Bon jour! Ik ben Indie. Ik kom helemaal uit Frankrijk en woon nu bij Zita en Jan. Op mij mag je lekker rijden in de bak of buiten door het bos. En misschien durf je ook wel trucjes op mijn rug te doen? Poets me wel eerst even want ik zie er graag goed uit. 

WhatsApp Image 2020-02-06 at 14.22.44.jp
Pien
Therapie en knuffelhond

Hoi ik ben Pien! Misschien niet groot als Shiro, maar ik pas tenminste wel bij je op schoot. Dan laat ik me graag uitgebreid kriebelen. Maar let er wel op of mijn pootjes schoon zijn want ik ren ook graag door de blubber in het bos.

bottom of page